La infància, les joies del futur

El diamant més gran és la canalla

La infància les joies del futur. Després del passat dia internacional de la infància, des de la redacció del magazine de Clemència Peris no hem deixat passar l’oportunitat de dedicar un article a la reflexió, sobre la rellevància i el valor que tenen els més petits en el futur, no només en la nostra societat sinó que, també, en la nostra espècie.

Protecció, amor, futur

Els més petits són o, haurien de ser, per a tots nosaltres, un pilar imprescindible sobre el qual construir, construir, el nostre futur. Els nens són, en potència, el canvi que la societat necessita per poder prosperar en el temps. Les idees, els costums, la tradició, l’art, l’economia i molts més dels ítems que configuren el nostre funcionament com a societat han de consagrar-se en els més petits perquè, amb el pas del temps i, gràcies a la formació acadèmica que reben, puguin perfilar els seus erros, introduir millores i protegir el progrès pels quals, novament, arribin més tard.
Per aquest motiu, la infància és el període que amb més tendresa i dedicació hem de cultivar amb un inesgotable esforç.
No obstant això, tot i que tots observem i, indubtablement reconeixem que ha de ser la infància de la canalla, habitualment som espectadors d’innumerables barbaritats que es cometen en perjudici dels més petits, els que, en molts casos, es troben en situacions d’un elevat risc per la seva salut, creixement, desenvolupament intel•lectual o per desgràcia, situacions en que el que realment es posa en risc és el que més valor té, la seva pròpia vida.
Sovint, en molts indrets del món en que l’index de pobresa es troba en creixement, p països en que cada vegada els seus recursos es troben més limitats, veiem que els últims en rebre el que necessiten són els nens. També passa que, als països considerats pertanyents al primer món, nens que es troben en situació d’exclusió social, nenes que no aconsegueixen ni tan sols fer els àpats necessaris al dia per al seu desenvolupament.
En situacions com aquesta, en que es posen en risc o inclús es violen els drets fonamentals d’aquests nens, poques vegades observem una lluita pel que fa a aquests drets.

El nostre compromís

Per aquest motiu, des de la nostra redacció l’equip de Clemència Peris, vol fer una crida a la raó, al sentit comú, organitzacions, governs y plataformes però sobretot, a l’ànima i al cor dels seus responsables, així com als de tota la humanitat en el seu conjunt, per a que tots lluitem er protegir als infants, ja que són per nosaltres, les joies de més valor del món, joies que hem de fer brillar, amb les que hi hem de treballar amb especial dedicació. Perquè les joies que decebo ens importen són els nens.

No volem oblidar tampoc a tots aquells qui, com nosaltres aporten el seu granet de sorra per mantenir la dignitat, seguretat, i el futur dels infants. Per aquest motiu els diamants que Clemència Peris fa servir en els seus dissenys no han estat obtinguts en cap cas a través de mà d’obra infantil, ni tampoc al seu torn ha fet servir mai els anomenats “diamants de sang” obtinguts a través d’una mà d’obra que es troba en condicions infrahumanes. Per aquest motiu podem dir amb orgull que un dels pilars que cimenten la nostra firma és el de la responsabilitat social corporativa.

Comparteix aquest article en Xarxes Socials.