El dia d’acció de gràcies

La historia ens diu:

Pel que tenim entès actualment, el dia d’acció de gràcies no és una celebració que tingui el seu origen en l’actualitat precisament. Gràcies al treball de nombrosos historiadors, avui sabem quin n’és el vertader origen d’aquest dia tan especial, tant en els Estats Units, com al Canadà. Aquesta celebració tingué lloc durant la primera meitat del segle XVII, a la colònia de Plymouth, Massachusetts.
El vertaderament destacable d’un dia tan assenyalat com aquest és el que el motiva. És difícil trobar en el llarg i ample del nostre historia moments en què, com en aquest, sorgeixin tradicions que han perdurat en el temps i que el motiu d’allò que les fa possibles, es trobi en quelcom tan meravellós com l’altruisme i el desinterès.
Segons ens transmet la història escrita, la zona on aquests primers colons s’establiren, es trobava sidiada per les inclemències del temps, l’hivern, els primers freds y les fortes pluges dificultaren en gran mesura les tasques d’abastiment, posat que, en arribar, la previsió de comestibles era prou minsa. Fou aquell el motiu pel qual molts d’aquests primers colons començaren a morir víctimes de l’hambruna i el fred.
No obstant això, és gratificant observar com, tot hi que no succeeixi totes les vegades que serien desitjables, arriba el moment en que sorgeix el miracle de l’ésser humà, moment en que aconsegueix trobar la saviesa necessària per oblidar-se de si mateix i obrar en pro d’un be major i ulterior a ell mateix, la comunitat.
Això succeí quan els natius de la zona, sortiren a la recerca d’aquests nous colons essent aquests primers, els qui amb una actitud agradable i altruista amb sinceritat, es proposaren instruir en tot el necessari per a la formació en matèries de caça, pesca, cultiu i recol•lecció als nous colons prestant, així, tota l’ajuda que en aquell moment estigués al seu abast.
Amb tot, i en agraïment al servei prestat pels indígenes autòctons, s’oferí una celebració on es pogué compartir tot tipus d’aliments que els colons amb la seva ajuda foren capaços d’emmagatzemar.
Aquesta tradició s’entengué tant pel territori, com en el temps fins que el president Abraham Lincoln proclamà oficialment l’any 1863 que cada ultim dijous del mes de novembre seria considerat com un dia de festa nacional, en que se celebraria el dia d’acció de gràcies. El que se’n seguí d’aquesta celebració és ja sobradament conegut.
Thanks_Ginving_Jewells_A.jpg

Un suculent i alegre sopar:

Si per algun motiu és conegut, la celebració del dia d’acció de gràcies és, principalment pels sopars copiosos amb saborosos menjars com el tradicional gall d’indi rostit farcit, habitualment de pa de blat de moro i sàlvia, tot regat amb una deliciosa salsa de nabius vermells.
Les guarnicions de verdures i postres tan clàssics com el pastís de carabassa i tot preparat amb la delicadesa i l’amor que només la família és capaç d’oferir per a les famílies, en un calorós ple de la llar, tot passat llargues hores a la cuina per a que tot estigui enllestit per al moment més significatiu de la nit, l’asseguda al voltant de la taula, moment en el que s’agraeix a la providència de Déu tot allò de bo que hi ha succeït durant l’any a cadascun dels membres de la família.
Thanks_Ginving_Jewells_B.jpg

Compres regals i obsequis:

Com és natural, els dies previs a acció de gràcies molts comerços dedicats a la venta de productes de regal fan el seu “petit agost abans de desembre”, a pesar de que, normalment, els negocis comercials romanen tancats durant els transcurs del dia d’acció de gràcies. Tan sols alguns dels grans magatzems i centres comercials de mes prestigi solen estar oberts, així com tots els negocis dedicats a la restauraciò, bars, etc.
El divendres següent, quan es reprenen les compres nadalenques és el momento en que aquest grans magatzems i botigues reobren les seves portes pero, aquest cop, oferint descontes en molts dels seus productes i artícles per incentivar la venta masiva durant les seves campanyes de nadal.
El motiu que ens empeny a tenir aquest detall amb els éssers més estimats per nosaltres sempre és el desig de manifestar aquest amor que en sentim, l’afecte i l’afecció, per mitjà d’obsequis que hom escollim tot pensant en els gustos, preferències i, en mesura del possible, els desitjos de cadascú.
Sempre és un bon moment per expressar a aquelles persones més properes, les quals configuren el nostre entorn, no només ens referim a la família, sinó que, també, a les amistats més profundes i a la parella sentimental. Quelcom tan especial com el que des de, Clemència Peris, ens esmercem en treballar, per poder vos-ho oferir a vosaltres, els nostres clients, un producte sofisticat, artesanal i de gran valor artístic, en una àmplia gama de productes en els quals sempre podran trobar el que s’ajusta millor a les seves necessitats.
Per aquest motiu, amb un gran orgull i respecte, des de Clemència Peris els desitgem un feliç dia d’acció de gràcies.
Thanks_Ginving_Jewells_C.jpg

www.clemenciaperis.com

http://bit.ly/1peRmNN